Jaké suché oleje používáme? Část 3: Argan, jojoba, ricin, oliva

V minulých částech seriálu (zde první část a druhá část) o složení olejů LA LA LA jsme vám představili již většinu složek. Další suché oleje, které používáme, mají punc exotiky. Jsme rádi, že vám je můžeme v našich směsích nabídnout. Buď pocházejí z dalekých zemí nebo je neobvyklý jejich proces výroby.

Arganový olej

Možná jste už na internetu narazili na absurdní fotografii, jak stádečko koz stojí na stromě uprostřed překrásné do červena zbarvené marocké krajiny. V tomto případě se opravdu nejedná o montáž, ale o běžnou pastvu. Berberské kozy se živí listy arganovníku. Strom časem dorůstá do takových rozměrů, že na listy zespodu prostě nedosáhnou…

Plody arganovníku jsou díky svému oleji nesmírně cenné. Musí se ručně sbírat, sušit na slunci, louskat a nakonec za studena lisovat. Právě tento zdlouhavý, náročný a po staletí stále se opakující proces sklízení zvyšuje ještě jeho cenu. Starověcí Féničané olej dokonce používali jako platidlo.

Arganový olej je bohatý na vitamín E, Omega-3 mastné kyseliny a antioxidanty, které společně působí jako zázračná léčivá síla pro vaši pleť. Tento suchý olej pomáhá obnovovat pružnost pokožky, vyhlazuje vrásky a jemné linie, zklidňuje podráždění a chrání před škodlivými účinky volných radikálů. Jeho lehká textura rychle proniká do pokožky bez pocitu mastnoty a nezanechává nepříjemný film.

Jojobový olej

V pustině amerického jihozápadu roste divoká rostlina známá jako jojoba. Je to pravá pouštní kráska, která dokáže přežít v drsném prostředí díky svému zlatému pokladu – jojobovému oleji. Jojobový olej je jedinečný tím, že je strukturálně nejbližší lidskému mazu, což zajišťuje jeho snadné vstřebání do pokožky bez mastného pocitu.

Tento zázračný olej má schopnost regulovat produkci kožního mazu a udržet pleť hydratovanou. Tím předchází její suchosti a podráždění. Jeho protizánětlivé vlastnosti také pomáhají zmírnit akné a zarudnutí pleti.

 

Ricinový olej

Skočec obecný (Ricinus communis) pochází ze severovýchodní Afriky a jihozápadní Asie. V našich podmínkách dorůstá do výšky až přes dva metry. V tropech a subtropech, kde se pěstuje jako užitková víceletá rostlina, bývá vysoký až 10 metrů. Lidové pojmenování skočce zní Jonášovo stínidlo. Prý proto, že v jeho stínu se sušil biblický Jonáš, když ho velryba vyvrhla na břeh…

Ricinový olej je bohatý na mastné kyseliny a vitamín E, výrazně posiluje a hydratuje řasy a obočí. Jeho pravidelné používání může vést k hustším, silnějším a lesklejším řasám i obočí. Podporuje zklidnění pokožky.

 

Olivový squalane

Poslední olej vlastně tak docela olejem není. Jedná se o rostlinný extrakt s jedinečnými hydratačními schopnostmi. Je zcela nekomedogenní a nejvíce se podobá kožnímu mazu. A přesně to je ten důvod, proč ho svět přírodní kosmetiky miluje. Squalane je extrahován z oliv a jeho molekulární struktura je velmi podobná lidské pokožce, což zajišťuje rychlé a hluboké vstřebávání. Tento olej je extrémně hydratační a zároveň lehký, což zajišťuje maximální komfort při použití.

 

 

Naše suché BIO oleje LA LA LA vás zavedou do světa přírodní krásy a harmonie s přírodou. Vyzkoušejte jejich magické účinky. Se suchými oleji LA LA LA vaše každodenní kosmetická rutina zpříjemní a vaše pleť se vám odmění krásou a zdravím.

Budete vypadat a cítit se lépe.

Zaujal váš náš článek? Sdílejte ho svým přátelům

Facebook
Twitter
LinkedIn

Z naší nabídky

1 499  vč. DPHNejnižší cena za posledních 30 dní: 1 299 

1 499  vč. DPHNejnižší cena za posledních 30 dní: 1 299 

Další články

čas na změnu
BIO kosmetika

Krok za krokem: přechod na BIO péči o pleť

Přechod na bio kosmetiku může být vzrušující cesta k objevování udržitelnější a šetrnější péče o pokožku. Tento praktický návod Vás provede jednotlivými kroky, jak postupně